ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ

για να είναι καλοτάξιδο

Τι είναι η προεγγραφή ;
Διαβάστε δέκα ερωτήσεις που με πρακτικό τρόπο εξηγούν την διαδικασία της προεγγραφής, γιατί την προτείνουμε και σε τι εξυπηρετεί.

Έχει ξαναδοκιμαστεί στο παρελθόν;

Βέβαια. Με άλλη μορφή. Λεγόταν “συνδρομή” και στην πραγματικότητα, ήταν ο τρόπος για να μπορούν σε δύσκολες συνθήκες να παράγονται βιβλία. Υπήρχε αυτή η διαδικασία από πολλούς επώνυμους που ήθελαν να προμηθευτούν το βιβλίο όταν αυτό εκδιδόταν και το δήλωναν καιρό πριν. Πολλές φορές συνδυαζόταν – καλή τη πίστει- με την προαγορά. Στο βιβλίο μάλιστα, υπήρχε αναφορά με ευχαριστίες στα ονόματα αυτών που συνέβαλαν στην έκδοση.

Ξεκάθαρα, έχουμε μόνο προεγγραφή. Καμία χρηματική πράξη δεν υπάρχει πριν την έκδοση του βιβλίου. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στην εμπορική πράξη.

Το κάθε υπό έκδοση βιβλίο θα έχει μία φόρμα προεγγραφής, όπου θα αναφέρονται ξεκάθαρα οι τεχνικές προδιαγραφές. Σχήμα, αριθμός σελίδων, χρόνος έκδοσης, τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, αναρτημένα στον ιστότοπό, μας βρίσκονται μία παρουσίαση του βιβλίου, το εξώφυλλο και ένα 16σέλιδο σελιδοποιημένο, για να μπορεί να έχει ο καθένας μία σοβαρή εικόνα της εργασίας.

Ρητά όχι. Η έκδοση θα γίνει έτσι και αλλιώς, με βάση τον προγραμματισμό μας. Η προεγγραφή μας βοηθάει για να έχουμε  – σε δύσκολες συνθήκες –  επικοινωνήσει με ένα μεγάλο πλήθος φίλων, συνδρομητών, πριν την έκδοση. Επίσης, μην ξεχνάτε πως είναι αδύνατο να γίνουν παρουσιάσεις και αυτό μεγεθύνει κατά πολύ το πρόβλημα.

Στην περίπτωση της προεγγραφής θα υπάρχει έκπτωση 20% σε σχέση με την τιμή στο βιβλιοπωλείο, όχι μόνο για το συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά και για όλα τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις μας.

Εάν κάποιος βρίσκεται στην Αθήνα και σε γειτονικούς δήμους, η αποστολή γίνεται δωρεάν από δικούς μας ανθρώπους. Σε άλλη περίπτωση υπάρχει μία επιβάρυνση 5 ευρώ για κάθε αποστολή μέσω ταχυδρομείου. Η πληρωμή γίνεται είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, είτε με αντικαταβολή.

Τα ελάχιστα δυνατά, έτσι ώστε να μπορεί να πληροφορηθεί για την έκδοση του βιβλίου και να προχωρήσει στην αγορά του, όταν έρθει η ώρα.

Εννοείται πως όλες οι κινήσεις γίνονται με τον πλέον νόμιμο και διαφανή τρόπο.

Σημαίνει πως σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μπορούν να συνεχίσουν να εκδίδονται όμορφα, καλαίσθητα και ποιοτικά βιβλία. Και πώς, πολλές φορές, δεν αρκεί μόνο μία ευχή και ένα like στα social media, αλλά κάτι παραπάνω. Είμαστε υπέρ μιας δίκαιης εμπορικής πράξης, που προάγει πολιτισμό στην πραγματική ζωή.

Όχι, δεν το βλέπουμε έτσι. Η σκέψη είναι εξαιρετικά απλή και άμεση. Εάν κάποιος θέλει να προμηθευτεί ένα βιβλίο, που το παρουσιάζουμε από πριν με πολλούς τρόπους, εάν έχει σε εκτίμηση τον συγγραφέα, εάν βρίσκει κάτι ενδιαφέρον σε όσα προτείνουμε, απλώς προχωράει στην προεγγραφή.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Θήρας 10 | Αθήνα | 112 57 | Τ: 216 93 90 230
e: [email protected] | www.logo-typo.gr