Συνευρέσεις

Συνευρέσεις

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΗΓΗΜΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ «ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ


Οι εκδόσεις ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ επιχείρησαν στα τέλη του ’22 να δημιουργήσουν μια νέα σειρά με τίτλο ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ. Άνθρωποι που δε γνωρίζονται μεταξύ τους, δημιουργούν με αφορμή μία λέξη ή μία πρόταση. Άνθρωποι, κομμάτια ενός ψηφιδωτού, που μένει να φιλοτεχνηθεί. Η σειρά αυτή είναι ένας τόπος που όλοι αυτοί τελικά συναντιούνται κυκλώνοντας με το δικό τους τρόπο την εκάστοτε πρόταση του εκδοτικού. Αυτό το «πολύτροπο» είναι και η ψυχή της ιδέας μας, αφού η δύναμη, μάλλον, δε βρίσκεται στο κάθε έργο ξεχωριστά, αλλά στη σύνθεσή τους. Και αυτό είναι το γοητευτικό.

Τόσο η συμμετοχή όσο και η αποδοχή ήταν πολύ καλές όσον αφορά τους δύο πρώτους τίτλους ΚΟΚΤΕΪΛ ΦΡΑΟΥΛΑ και ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΤΡΟΜΑΡΑ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Έτσι αποφασίσαμε να προτείνουμε δύο ακόμα τίτλους ώστε να συναντηθούμε και πάλι στο χαρτί.

ΣΤΟ ΒΑΓΟΝΙ
Διηγήματα που έχουν σχέση με το βαγόνι ως λέξη, έννοια ή κατάσταση. Ιστορίες που έχουν σχέση με τις σταθερές συγκοινωνίες της πόλης ή με ταξίδια ή ό,τι άλλο γεννά η φαντασία σας!

ΑΚΟΥ, ΜΑΛΑΚΑ
Διηγήματα που θα απευθύνονται προς άντρες με τους οποίους υπάρχει ή υπήρξε μία ερωτική σχέση (σύζυγος, σύντροφος, περιστασιακή συνεύρεση, πλατωνικός έρωτας κλπ). Ιστορίες προς άντρες για να πούμε όσα δεν είπαμε. Ή μπορεί και να είπαμε. Ή θα πούμε. Διευκρινίζουμε, αν και το θεωρούμε αυτονόητο,  πως μπορεί να καταθέσει διήγημα όποιος-όποια θέλει, ανεξαρτήτως φύλου, αρκεί η απεύθυνση/ η ιστορία να είναι προς άντρες.

Διευκρινίσεις για να συμμετέχετε και εσείς στη σειρά ΣΥΝΕΥΡΕΣΕΙΣ

1. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους συγγραφείς με την μόνη υποχρέωση, αφού εκδοθούν, όταν και όπου παρουσιάζονται να αναφέρεται η πρώτη τους δημοσίευση
2. Κάθε διήγημα θα πρέπει να φέρει το δικό του προσωπικό τίτλο.
3. Αν θέλετε, έχετε τη δυνατότητα να στείλετε από ένα διήγημα σε κάθε θέμα.
4. Το ή τα διηγήματα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν δημοσιευθεί αλλού (έντυπο μέσο, ηλεκτρονικό μέσο, έκδοση).
5. Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι σε μικρή φόρμα, δηλαδή 400-1.000 λέξεις, γραμμένα στην ελληνική γλώσσα, σε γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος 12.
6. Η συμπερίληψη ή όχι του όποιου διηγήματος στις εκδόσεις θα αποφασιστεί από ανθρώπους του εκδοτικού οίκου.
7. Τα προς δημοσίευση διηγήματα θα διορθωθούν από τους ανθρώπους μας και, πριν την έκδοσή τους, θα λάβουν τελική έγκριση από τους συγγραφείς.
8. Ο κάθε συγγραφέας θα λάβει 2 αντίτυπα από την έκδοση άνευ αντιτίμου. Η τιμή πώλησης θα καθοριστεί αφού δούμε τις τελικές προδιαγραφές της έκδοσης.
9. Όποιος από τους συμμετέχοντες θέλει να προμηθευτεί και άλλα αντίτυπα, θα καταβάλει ένα ποσό που και αυτό θα καθοριστεί στην πορεία της διαδικασίας.
10. Η αποστολή των διηγημάτων θα πρέπει να γίνει μέσω email στο [email protected], με Θέμα «ΣΤΟ ΒΑΓΟΝΙ» ή «ΑΚΟΥ, ΜΑΛΑΚΑ» και να περιλαμβάνει δύο αρχεία: ένα Word με τα προσωπικά σας στοιχεία (όνομα, τηλέφωνο, e mail επικοινωνίας) μαζί με τον τίτλο του διηγήματος και ένα Word που θα φέρει μόνον τον τίτλο του διηγήματος και το διήγημα. Αν συμμετέχετε και στα δύο θέματα, θα πρέπει να σταλούν δύο διαφορετικά email.
11. Το διάστημα που μπορεί να γίνει η κατάθεση των διηγημάτων ορίζεται από 11 Ιανουαρίου 2023 έως 28 Φεβρουαρίου 2023.

Αναμένουμε με χαρά τις ιστορίες σας!

ΛΟΓΟ_ΤΥΠΟ Εκδόσεις
https://logo-typo.gr/
Θήρας 19, 11257, Αθήνα
Τ. 21 6939 0230
[email protected]
Fb: @ekdoseislogotypo
Ig Page: @ekdoseislogotypo