Αναστασία Τσαγκάρη – Ω, γλυκιά μου ορχιδέα

Σειρά: Χόμπυ

Κανείς δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητος μπροστά στο θέαμα που προσφέρουν οι ολάνθιστες ορχιδέες. Δικαίως όσοι τις φροντίζουν συστηματικά δηλώνουν ότι η ενασχόλησή τους με αυτές αγγίζει τα όρια της εξάρτησης. Όμως από τη στιγμή που μια νέα σαγηνευτική ορχιδέα θα βρεθεί στον χώρο μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πρόκληση της ορθής φροντίδας της ώστε να μας ανταμείβει με υπέροχα άνθη τα επόμενα χρόνια.

Σας προσκαλώ λοιπόν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι που θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά γύρω από τη φροντίδα της μεγάλης οικογένειας των ορχιδοειδών που παρεξηγημένα θεωρείται δύσκολη και απαιτητική. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα μάθετε τα πάντα γύρω από τις ορχιδέες ξεκινώντας από την προέλευση του ονόματος μέχρι και την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών. Στόχος μου είναι να μπορείτε να αντιλαμβάνεστε μόνοι σας τις ανάγκες κάθε ορχιδέας και να επεμβαίνετε όταν πρέπει και όπως πρέπει. Να αναγνωρίζετε πότε το φυτό σας διψάει, αν χρειάζεται τροφή ή ένα νέο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει.

Με λίγα λόγια, θα σας μυήσω στην τέχνη του ποτίσματος, της ορθής λίπανσης και μεταφύτευσης ώστε να μεγαλώσετε υγιή φυτά. Αλλά ακόμη και αν κάποια ασθένεια ή εχθρός προσβάλει την ορχιδέα σας, εδώ θα μάθετε πως να τους αντιμετωπίσετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Τέλος, θα μοιραστώ μαζί σας το μυστικό της επιτυχίας ώστε να απολαύσετε μελλοντικά ορχιδέες με πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία.


 

Αγορά
cover 22x22 Ω, γλυκιά μου ορχιδέα | Αναστασία Τσαγκάρη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

H μουσική, τα λουλούδια και η καλαισθησία αποτελούν το τρίπτυχο της προσωπικής μου γαλήνης και ευτυχίας. Μπορεί να μην σπούδασα βοτανική ή γεωπονία, όμως οι σπουδές μου μού έμαθαν πολύ καλά πώς να αναζητώ και να ανακαλύπτω τη γνώση μόνη μου. Η ενασχόλησή μου με τη μουσική και τα λουλούδια μού έμαθε ότι η υπομονή και η επιμονή είναι οι μεγαλύτερες αρετές. Πριν από πολλά χρόνια, ο πατέρας μου μού χάρισε την πρώτη μου ορχιδέα Phalaenopsis λέγοντάς μου ότι έπρεπε να την ποτίζω μια φορά την εβδομάδα. Όπως μπορεί να έχετε διαπιστώσει, αυτό δεν είναι αρκετό. Διάβασα πολύ για να μάθω να τη φροντίζω, τόσο αυτή όσο και εκείνες που ήρθαν μετά. Επειδή δυσκολεύτηκα πολύ να βρω αξιόπιστες πληροφορίες, έφτιαξα την πρώτη ελληνική ιστοσελίδα γύρω από τη φροντίδα της ορχιδέας που τόσο αγαπώ, αλλά και τη φροντίδα άλλων φυτών, που είναι για εμένα πηγές θετικής ενέργειας, δημιουργίας και χαλάρωσης. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει “δεν το έχω με τα φυτά”, υπάρχει “δεν ξέρω αλλά θέλω να μάθω”.

BLOG: https://allaboutorchids.gr
YOUTUBE: All About Orchids
FACEBOOK: @allaboutorchid
INSTAGRAM: @allaboutorchids.gr

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Θήρας 19 | Αθήνα | 112 57 | Τ: 216 93 90 230

e: [email protected] | https://www.logotypo.gr